Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výsledky ABL 2.liga A2 (střed) 9.3.2023 – 1.hrací den

16. 3. 2023

Bowlandu Olomouc se nám v jarní sezóně představí nový model 2. ligy skupiny A střední & jižní Moravy. Zájem týmů hrát ABL na Šantavce má stoupající tendenci a tak jsme pro jarní část připravili následující systém. 2. liga A se rozdělí na dvě šestičlenné skupiny, 2. ligu A1 a 2. ligu A2 (protože sk. B se hraje v Tišnově) a po 4. HD se rozdělí na skupinu o Postup a skupinu o Udržení (vždy po 3 týmech z každé skupiny dle postavení v tabulce), kde se odehrají 2 hrací dny, známým systémem z 1. ligy.

Tolik důležitá informace na úvod a můžeme se věnovat 2. lize A2. Ta odehrála, stejně jako 2. liga A1, svůj úvodní hrací den ve čtvrtek 9. března 2023. Ve výborném světle se představil Barum Team (20 b.), který sice jednou klopýtl, ale i tak má v čele tabulky náskok 4 bodů na druhý tým tabulky, družstvo Pálí to (16 b.). Nováček této skupiny postoupil z 3. ligy z Best Sportcentra a jak je vidět, přihasil si to se slibnou formou. Třetí je aktuálně ex prvoligové SK Skivelo (15 b.) a zatím, jak to tak vypadá, máme tady stejný scénář jako ve skupině A1. V druhé polovině tabulky svádí tvrdý souboj čtvrtý Star Team (9 b.) s dalším nováčkem ABL, přerovským Betonem (8 b.) na pátém místě a tabulku aktuálně uzavírá šesté Zákulisí (7 b.).

Hráčem večera se stal Stanislava Zápalka ziskem 5 bodů.

Z úvodního hracího dne 2. ligy A2 Stř. & JM je to vše. K druhému kolu se v Bowlandu Olomouc sejdeme za 14 dní ve čtvrtek 23.3.2023 a začátek je v tradičních 18:00 hodin. Těšíme se na Vás.

výsledky