Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výsledky ABL 1.liga A (Střed) 10.3.2022 – 1.hrací den

13. 3. 2022

Po středeční 1. lize B (jih) se ve čtvrtek 10.3.2022 rozběhla v Bowlandu Olomouc také 1. liga A (střed) regionu střední & jižní Morava. Skupina je opět osmičlenná a úvodní večer nabídl řadu velmi zajímavých a i nečekaných výsledků a také parádních výkonů jednotlivců i týmů.

Jediným týmem, který dokázal zvítězit ve všech sedmi zápasech, se nakonec stal Matrix (28 b.) a zcela po zásluze se usadil v čele tabulky. Po lehce zaspaném startu se k parádním výkonům rozjel Killer Shot (24 b.). Po třetích zápasech zařadil vyšší rychlostní stupeň a týmový průměr 685 bodu z posledních čtyř her hovoři za vše. Potud vše dle papírových předpokladů. Kdo by si vsadil, že na třetím místě bude například CarCiton, ten by prodělal i gatě. Tuto příčku totiž okupuje nováček 1. ligy, Sedláci (19,5 b.). Nesmírná bojovnost a houževnatost slavila úspěch a jak to tak vypadá, může z toho být i štika skupiny. O čtvrté místo svádí boj zkušený BO Litovel a Pinheads (původní Valaši Zlín), další příjemné překvapení úvodního kola. Oba týmy získaly shodně 18 bodů.

Tímto jsme plynule přešli do druhé poloviny tabulky a teprve zde, na průběžném šestém místě, se nachází CarCiton-Limit (14 b.). Samozřejmě, je to teprve úvodní kolo a po druhém může být vše jinak, bodový odstup mezi třetím a šestým týmem tabulky je pouze 5,5 bodu. Více jsme také čekali od dalšího nováčka, suveréna podzimní 2. ligy, Sk Skivelo (12 b.), který je nyní na sedmém místě. A co napsat o osmém týmu tabulky, SK CNC Produkt B (6,5 b.)? Asi nic. Pohled na výsledkovou listinu hovoří jasnou řečí, a pokud opravdu nezabere, tak hola, hola, 2. liga volá.

A máme tady statistiky úvodního kola. Hráči večera se stali Dan Grunda (Killer Shot) s průměrem 215,57 bodu a Pavlína Maléřová (SK Skivelo) s průměrem 196,20 bodu.

Máme tedy za sebou úvodní hrací den 1. ligy A (střed). K druhému kolu se v Bowlandu Olomouc sejdeme za tři týdny, ve čtvrtek 31.3.2022, začátek v tradičních 18:00 hodin. Díky všem za krásný bowlingový večer a těšíme se na viděnou.

výsledky